Dramatisch ongeval in Hasselt: Pasgetrouwd koppel zet auto aan de kant om wat te knuffelen, maar daarna gaat mis. De vrouw overleeft het niet

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vrijdag was er een dramatisch ongeval aan het Albertkanaal in Hasselt. In de auto zat een pasgetrouwd koppel.

Felice Valvekens (49) en haar man Gino Struys (49) kwamen rond half twee ‘s nachts met hun wagen in het Albertkanaal terecht. Volgens de man moest hij een manoeuvre uitvoeren, staat te lezen in Het Nieuwsblad.

De twee waren naar het jaagpad gereden om nog wat te knuffelen. Maar voor het ze het in de gaten hadden, belandde de auto in het water. Struys, een ervaren duiker, kon op eigen kracht uit het water geraken, maar Felice Valvekens, zelf ook een duikster, bleef in het water achter.

HULP
De man belde kletsnat en helemaal in paniek aan bij buurtbewoners. “We hebben de hele nacht in het donker vergeefs gezocht met duikers en brandweermannen”, zegt de Hasseltse politiewoordvoerster Dorien Baens.

Vrijdagmiddag kon de Cel Vermiste Personen de vrouw terugvinden. Ze bleek die nacht al verdronken. Het koppel was nog maar drie maanden getrouwd. Ze laten vijf kinderen achter uit verschillende relaties.