Familie van meisje (15) dat afgelopen week verkracht werd op school maken zich grote zorgen: “Het gaat echt niet goed met haar”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Op de domeinen van Ter Borcht in Meulebeke, waar het Vrij Instituut voor Lichamelijke Opvoeding (VILO) gevestigd is, gebeurde er deze week iets verschrikkelijks. Een 15-jarig meisje werd er verkracht door een leeftijdsgenoot.

Volgens bronnen uit de school hadden een tijd geleden de twee afgesproken op de domeinen van de school. Daar zouden ze ook gekust hebben. “Maar daarna spraken ze niet meer met elkaar”, klinkt het in Het Nieuwsblad. “Tot de jongen haar woensdag een sms stuurde om af te spreken op het domein om te praten over wat er was gebeurd.”

Toen het meisje ‘s avonds op het domein kwam, liep het volledig mis. "Hij heeft haar geslagen in de bosjes en verkracht bij de reclameborden”, aldus de bron.

Het meisje rende naar verluidt bloedend terug naar school. Daarna werden de hulpdiensten ingelicht. De 15-jarige dader werd opgepakt en ter beschikking gesteld van de jeugdrechter. Hij zou geplaatst zijn in de jeugdinstelling van Ruiselede, al was het parket van Brugge gisteren niet bereikbaar om dat te bevestigen.

"Hij heeft haar geslagen en daarna verkracht aan de bosjes. Het meisje rende al bloedend terug naar de school"

Het meisje ging vrijdag nogmaals langs in het ziekenhuis. “Het gaat niet goed met haar”, luidt het bij de familie. “Ze wil niet spreken over wat er gebeurd is. Onze eerste bekommernis is haar gezondheid.”

“Het meisje krijgt heel veel steun van medeleerlingen”, zegt directeur Filip De Canck. “Ze maakt deel uit van een hechte groep, die het heel goed doet samen. Ze wil zo snel mogelijk naar hier terugkomen omdat ze hier de nodige ondersteuning vindt.”

VEILIGHEID
Extra veiligheidsmaatregelen op de school komen er niet. “We willen er geen gevangenis van maken”, zegt de directeur nog. Hij krijgt de steun van verschillende ouders. “Hier kan de school niets aan doen. Heel jammer dat door dit voorval hun goede naam besmeurd is. Dit is het werk van één rotte appel.”

Tags meulebeke