Vriendin van nieuwe wielergod Remco Evenepoel heeft veel spijt: “Ja, want ik wist dat hij zo’n fantastische prestatie zou neerzetten”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
België heeft een nieuwe wielergod. Hij luidt naar de naam Remco Evenepoel. Hij werd zowel wereldkampioen in het tijdrijden, als wereldkampioen op de weg in Oostenrijk.

Evenepoel wordt nu al de ‘nieuwe Eddy Merckx’ genoemd. Hij werd op de luchthaven van Zaventem opgewacht door zijn ouders en vriendin Umaïma.

Zijn vriendin ging niet meer naar Oostenrijk om hem aan te moedigen. Ze beleefde alles vanop het thuisfront. “Ik ben deze week aan mijn hogere studies begonnen, maar ik heb zijn wedstrijd tijdens de les stiekem bekeken”, zegt Umaïma in Het Laatste Nieuws.

"GEEN GROTE VERRASSING"
“Ik had er graag bij willen zijn, want ik had wel verwacht dat hij zoiets zou doen. Ik heb gezien hoe hard hij er naartoe heeft gewerkt. Dus het was geen al te grote verrassing. Remco weet gewoon wat hij wil en hij doet er dan telkens alles aan om zijn doel te bereiken.”

Van het fenomeen Remco Evenepoel gaan we de komende jaren nog heel veel horen. “Of ik magische genen heb meegekregen van mijn ouders? Ja, misschien wel. Maar dat is niet de enige verklaring voor dit succes. Er is ook het trainings- en het mentale aspect. Pas als die drie dingen in evenwicht zijn, dan kom je tot mooie resultaten”, is Evenepoel duidelijk.