“Ga met je puppy niet naar de hondenschool, het kan dit zeer onaangenaam gevolg hebben”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Archieffoto (Pixabay)
Veel mensen die net een puppy gekocht hebben, gaan hun zo snel mogelijk inschrijven bij de hondenschool. Dat blijkt nu helemaal geen goed idee te zijn.

Hondendragsbegeleider Geert De Bolster uit Sint-Kruis in Brugge brengt een boek uit. Dat boek ligt op 19 oktober in de rekken. Het boek gaat over ‘de connectiemethode’ tussen hond en mens. 

“Met een pup naar een hondenschool trekken is geen goed idee”, licht Geert toe bij Het Laatste Nieuws. “Zo’n jonge hond heeft een gevoel van veiligheid nodig, terwijl die zich tussen de andere puppy’s niet op zijn gemak zal voelen.”

Met je puppy naar de hondenschool gaan, kan onaangename gevolgen hebben. “Alle honden die ik in mijn 32 jaar ervaring ooit heb zien uithalen naar andere dieren, hebben vroeger puppyklas gevolgd”, gaat Geert verder. “Ik vermoed dus wel dat er een verband bestaat. Puppy’s krijgen er stress door, ook omdat er nog grote honden rondlopen in zo’n scholen.”

“Een hondenschool kan goed zijn voor oudere honden, maar het is geen must. Het kan voor een baasje een toffe hobby zijn om je hond goed op te voeden. Een hobby opvoeden moet je vooral ook zelf doen.”