Theo Francken (N-VA) stelt drastische maatregel voor in strijd tegen transmigranten: “Schrikwekkend wat er aan het gebeuren is”

bron: VTM-Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) stelt een drastische maatregel voor in de strijd tegen transmigranten. Dat zegt hij bij VTM-Nieuws.

“We moeten naar een Australisch model. Die boten moeten terug naar Afrika. We moeten die mensensmokkel droogleggen. Dit moet stoppen, het is al maanden aan de gang en het wordt alleen maar erger”, klinkt Francken strijdvaardig.

“De meeste mensen komen Europa binnen via gezinshereniging. We moeten daar een voorbeeld nemen aan Denemarken. Die moeten geen rekening houden met de Europese richtlijn, wij wel. Je kan daar pas een gezinshereniging hebben als je minstens 24 jaar bent. Je moet je volledig integreren voor je een visum krijgt. Je moet dan werken en belastingen betalen.”

GRENZEN DICHT
Francken reageert op de transmigranten. “We hebben een actieplan uitgewerkt. Ik zag nog een filmpje van een man die op de snelweg loopt en dan op een vrachtwagen klimt. Dat is schrikwekkend. Ik en Jan Jambon gaan dinsdag naar Groot-Brittannië om te onderhandelen om een betere beveiliging van de haven van Zeebrugge.”

De staatssecretaris doet een drastisch voorstel. “Je kan dit probleem niet zomaar oplossen. We moeten de buitenlandse grenzen sluiten voor illegale immigratie. Al die mensen zijn Europa illegaal binnengekomen. Dat moet stoppen want anders krijgen we dat probleem nooit opgelost.