Weerman Frank Deboosere kondigt fraai weekend aan: “Daarna komt er een weersverandering”

bron: Radio 2
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het weekend staat voor de deur. Dat weekend kondigt zich zeer fraai aan. Het moment om nog een laatste keer te profiteren.

"Er hangen momenteel veel wolken over ons land. Gisteren was ook ongelofelijk, we betalen vandaag de prijs. Plaatselijk kan er ook wat regen vallen. Het wordt zo’n 15 graden. Na regen komt zonneschijn. In de loop van de namiddag krijgen we brede opklaringen maar de wind is goed voelbaar", licht Frank toe bij Radio 2.

"Het wordt vannacht maar 4 graden, dat is opnieuw frisjes. Zaterdag krijgen we veel zon. Het wordt 16 graden. In de nacht van zaterdag op zondag kan het wel wat vriezen. Zondag blijft het droog met maxima tot 18 graden met zon. Het weekend valt dus best mee."

Maar daarna gaat het weer veranderen. "Maandag is het even wat minder met buien. Het kwik zakt naar 12 graden. Dan begint het weer te kwakkelen met wolken, opklaringen en wat regen. Dat is zo voor de rest van volgende week. De temperaturen schommelen rond de 15 en 19 graden. De herfst sluipt langzaam binnen."