Kat gedumpt in vieze transportbak: “Tot bloedens toe"

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Archieffoto (Pixabay)
Op een grasveld rond een kerkje in Millegem werd een gedumpte kat aangetroffen. Het diertje werd teruggevonden in een vieze transportbak.

Het is niet duidelijk hoelang de kat daar al zat voor ze er werd aangetroffen. Vrijwilligers van De Zwerfkat uit Wommelgem vangen het dier nu op en willen graag de eigenaar opsporen. “We hebben al veel gezien, maar dit nog nooit”, vertelt Christel Kooyman van De Zwerfkat, een organisatie die zich sinds oktober vorig jaar inzet voor zwerfkatten in Wommelgem en directe omgeving, aan Het Nieuwsblad.

“We weten niet hoeveel uren het diertje in de bak gezeten heeft vooraleer ze werd opgemerkt. De kattin krioelde van de vlooien. Ze had zich al tot bloedens toe gekrabd. Ze is niet gechipt, maar duidelijk wel gewend aan mensen, want ze komt knuffelen.”

Het is gissen naar de reden waarom de kat daar werd gedumpt. Maar een dier dumpen dat doe je gewoon niet. “Een scheiding, financiële zorgen: het kan altijd gebeuren dat je niet langer voor je kat kan zorgen. Maar breng het dier dan toch naar een asiel. We hebben haar Roxy gedoopt. De dierenarts schat haar leeftijd op vijf à zes jaar. Ze zal wel geadopteerd geraken, want witte katten zijn gegeerd.”

Tags ranst