Paola stelt haar eisen: ‘Dit is de echte reden waarom ze naar België werd overgebracht’

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Koningin Paola kreeg in de nacht van dinsdag op woensdag een lichte beroerte. Het gebeurde tijdens haar vakantie in Venetië.

Ze werd opgenomen in een Italiaans ziekenhuis, maar al snel werd ze gerepatrieerd naar ons land. Hier werd de koningin verder onderzocht. Uit die onderzoeken is gebleken dat ze een cerebrovasculair accident (CVA) heeft gehad, zeg maar een lichte beroerte.

Het is opvallend dat de Italiaanse artsen Paola niet verder onderzochten en zelfs geen diagnose stelden. Volgens Het Nieuwsblad komt dit omdat de koningin dit niet zag zitten. Ze wilde maar één ding en dat was zo snel mogelijk terug naar België keren. HIer kan ze zich laten onderzoeken door haar vaste artsen in het Brusselse ziekenhuis Saint-Luc. 

VLIEGTUIG
Paola kreeg haar zin. Er werd een vliegtuig naar Venetië gestuurd dat haar terugbracht naar België. Het vliegtuig was ‘s middags al ter plaatse. Volgens het onderzoek in Saint-Luc houdt Paola geen letsels over aan haar beroerte, meldt het paleis. “Ze is snel en spontaan hersteld.” De koningin mocht gistermiddag naar huis in ­Laken.

Paola kreeg wel aangepaste medicatie voorgeschreven. Die moeten voorkomen dat ze een nieuwe beroerte krijgt.