Servische toeriste met baby van negen maanden om verbazingwekkende reden opgesloten in Steenokkerzeel: “Ze werd behandeld als een crimineel”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Een Servische toeriste is samen met haar negen maanden oude baby vorige week opgesloten. De reden is wel opmerkelijk.

De vrouw was op 16 september vanuit Podgorica naar Zaventem gevlogen. Ze was onderweg naar Nederland voor een vijftiendaags bezoek aan haar broer.

Maar bij de grenscontrole werd de vrouw tegengehouden. Ze bleek niet te voldoen aan één van de binnenkomstvoorwaarden: genoeg geld op zak hebben. Ze werd een dag ondergebracht in het gesloten centrum 127bis in Steenokkerzeel, vernam Het Laatste Nieuws.

"CRIMINEEL"
Daarna moest ze vier dagen wachten op een terugvlucht. Pas daarna kon ze terug huiswaarts keren met de baby. Dat gebeurde onder begeleiding van de politie. Volgens haar echtgenoot werd ze als een crimineel behandeld.

De wet schrijft voor dat wie naar ons land komt 45 euro per dag op zak hebben of een bankkaart. Bij de Dienst Vreemdelingenzaken liggen ze niet wakker van de hele heisa. “Het is haar eigen schuld”, luidt het daar. “Ze had haar reis maar beter moeten voorbereiden.”