Jonge kinderen van politicus N-VA zijn bang en durven niet meer slapen: “Papa, waarom komen ze ons huisje in brand steken?”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
N-VA-politicus Koen Daniëls voelt zich niet meer veilig in zijn eigen huis. Daniëls is lijsttrekker in Sint-Gillis-Waas.

De echtgenote van Daniëls deed woensdag een schrikwekkende ontdekking. Aan de achterkant van de woning was er brand gesticht. "Dat moet in de nacht van maandag op dinsdag of in de nacht van dinsdag op woensdag gebeurd zijn. We passeren er niet altijd. Maandag deden we dat nog wel, en toen was er nog niks. Woensdag wél”, zegt Daniëls aan Het Nieuwsblad.

De politicus denkt niet dat dit toeval is. “Onze tuin is omheind, met draden van 1.20 tot 1.80 meter. Iemand is bewust over die draad geklommen. Ook de branddeskundige van het parket was zeer duidelijk: deze brand is niet zomaar even in het passeren gesticht. Het was zeker geen kwajongensstreek. De brand werd bewust aangestoken. En om een pyromaan gaat het wellicht niet. Er zijn geen andere gevallen van brandstichting in de buurt of ons dorp.”

_______
"Onze woning werd wellicht geviseerd omwille van mijn politieke activiteiten. Ook de deskundige vermoedt dat we het in die richting moeten zoeken. Al gaat dat wel heel ver."
Koen Daniëls, N-VA

Daniëls zegt dat hij wel een reden kan bedenken voor de brandstichting. “In de persoonlijke sfeer is er niets of niemand waar we ruzie mee hebben of waar we in conflict mee liggen. Ik denk dat het daarom in de politieke sfeer moet gezocht worden. Onze woning werd wellicht geviseerd omwille van mijn politieke activiteiten. Ook de deskundige vermoedt dat we het in die richting moeten zoeken. Al gaat dat wel heel ver. In een democratie mag je van mening verschillen, maar je probeert toch niet iemands huis in brand te steken?! Dat is er voor mij ver over.”

GEZIN IN GEVAAR
Zo is ook het gezin van Daniëls in gevaar. "Ze zijn heel hard geschrokken. Ze hebben echt schrik. Ze hebben niet geslapen afgelopen nacht. Ik ook niet trouwens. Ze vragen me waarom iemand over de draad is geklommen om ons huisje in brand te steken. Daar heb ik geen zinnig antwoord op. Ik stond ook zelf te trillen op mijn benen.”

“De gevolgen hadden veel groter kunnen zijn. Ons huis had in brand kunnen staan. Gelukkig hebben we aluminium ramen. Daardoor kon de brand niet overslaan op onze woning en is die uit zichzelf uitgedoofd”, gaat Daniëls verder.

“Om mezelf gemoedsrust te geven, probeer ik mezelf wijs te maken dat het gewoon toeval was, dat we niet geviseerd werden. Maar eigenlijk kan dat bijna niet anders… Waar gaat het naartoe in onze democratie als dit iets is om politici bang te maken?”

De politie onderzoekt de zaak. Er worden met de politicus ook maatregelen besproken om dergelijke zaken in de toekomst te kunnen vermijden.