Vijf cipiers van gevangenis Hasselt met spoed naar ziekenhuis gebracht door Tsjetsjeense Syriëstrijder

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Gisteren was er een incident in de gevangenis van Hasselt. Een 37-jarige Tsjetsjeense Syriëstrijder veroorzaakte heel wat ophef.

De man was nog maar net overgeplaatst vanuit de gevangenis van Brugge -die overigens strenger beveiligd is- en was bekend om zijn agressief gedrag. “De man was overgebracht vanuit Brugge. Hij stond bekend als extreem agressief en woensdagavond was het al prijs. De vijf betrokken cipiers zijn meteen naar de spoedafdeling van het ziekenhuis overgebracht", zegt  ACOD-vakbondsman Kristof Muyters aan Het Laatste Nieuws.

De dader verbleef in Brugge op de afdeling verhoogde veiligheid. Daar zorgde hij ook al voor moeilijkheden. In de strafinrichting van Hasselt zou hij normaal gezien op de deradicaliseringsafdeling worden ondergebracht, maar dat was nog niet het geval. Hij werd geplaatst in een strafcel op de beveiligde afdeling om hem te kunnen observeren.

Woensdag liep het rond 16.30 uur mis tijdens de bedeling van de maaltijden. De Syriëstrijder verwondde vijf cipiers. Ze moesten naar het ziekenhuis worden overgebracht. Het voorval zorgt voor onrust in de gevangenis van Hasselt. De cipiers zijn de besparingen op het personeel beu, waardoor de veiligheid in het gedrang komt.