VTM

“Is het omdat hij schilderijen heeft hangen in het koninklijk paleis en koningin Paola een grote fan van hem is? Dit is zo oneerlijk”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Veel mensen vinden dat men met twee maten en twee gewichten werkt. Professor psychologie Stefan Lievens is één van hen.

Jan Fabre kwam onlangs in het nieuws wegens grensoverschrijdend gedrag. Daar horen we nauwelijks nog iets van terwijl Bart De Pauw aan de deur werd gezet bij de VRT. “Het hele verhaal dreigt nefast af te lopen voor Bart”, merkt professor Lievens op. “Hij moet mensen ontslaan in zijn productiebedrijf. Ze krijgen ook nauwelijks nog maar opdrachten.”

“Bart is publiekelijk hard aangepakt. Maar eigenlijk is het enige dat telt, wat er gebeurd is. Het recht moet voor iedereen hetzelfde zijn. Ze zijn allebei veroordeeld in de publieke opinie, maar Bart toch iets harder dan Jan Fabre.”

“Komt het doordat Jan werken heeft hangen in het koninklijk paleis? Ook koningin Paola is een grote fan van hem. In het buitenland wordt hij vereerd als een heilige koe. Hij is een man van de elite, terwijl Bart De Pauw dat niet is. Het zal nog lang duren voor Bart van die stempel verlost is. Terwijl de kunst van Jan Fabre vertoond wordt alsof er niks gebeurd is. Dat is niet correct!”