Vriendin maakt zich grote zorgen om prinses Claire: “Dat mag ze allemaal niet meer doen van Laurent, het is zijn schuld"

bron: TV-Story
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Tijdens de herdenkingsplechtigheid van koning Boudewijn waren koning Albert en koningin Paola niet aanwezig. Maar er was ook nog een andere grote afwezige, prinses Claire.

Kennissen en vrienden maken zich zorgen om haar. Ze lijdt heel erg onder de fratsen van haar man prins Laurent. Claire verschijnt nauwelijks nog in het openbaar. Bovendien is prins Laurent na de dotatiekwestie ook nog eens zijn populair kwijtgespeeld. De bevolking vindt hem tegenwoordig een geldwolf.

“Claire is deels het slachtoffer van de problemen met Laurent”, citeert TV-Story een vriendin in ‘Paris Match’. Claire heeft het thuis niet makkelijk. Zeker niet nadat Laurent onlangs nog een drastisch besluit nam. “Hij maakt er bewust een punt van zijn vrouw sinds het invoeren van de dotatiewet thuis te laten."

"Laurent moet sindsdien het deel dat werkingskosten dekt bij het Rekenhof verantwoorden. En daar is hij zo verbolgen over dat kledij en kapbeurten voor officiële optredens van Claire er volgens hem niet meer vanaf kunnen. Ze komt amper nog buiten.”