Bejaarde man in brommobiel geramd op E17: Hij overleeft de crash niet, politie doet vreselijke ontdekking

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Een chauffeur heeft een bejaarde man in een brommobiel geramd op de E17. De bejaarde man overleefde de crash niet.

In de Gentse politierechtbank riskeert de chauffeur die het ongeval veroorzaakte een voorwaardelijke celstraf van drie maanden. Dat staat te lezen in Het Laatste Nieuws.

Het slachtoffer reed op 23 april 2017 met zijn Ligier op de autosnelweg, hoewel het voertuig maar maximaal 45 km/u kan rijden. De bejaarde man werd langs achteren aangereden door een Volvo XC60. De politie ontdekte de aanrijder veel te hard reed. Hij had zijn cruisecontrole ingesteld op 145 km/u. De bejaarde man overleefde de crash niet en was op slag dood.

RIJVERBOD
De advocaat van de chauffeur zegt dat een aanrijding niet te vermijden was, zelfs als zijn cliënt 115 km/u gereden zou hebben. Voor mobiliteitsexpert Johan De Mol maakt dat geen verschil. “Hoe groter de snelheid, hoe groter de impact. Een chauffeur moet in alle omstandigheden kunnen remmen voor een voorligger, wat het moeilijk maakt als je 145 km/u rijdt.”

Het Openbaar Ministerie vordert bovenop de celstraf ook nog een rijverbod van zes jaar. “De brommobiel was geen onvoorziene hindernis,” luidt het.

Tags e17