VTM

Andy Peelman na zijn zwaar motorongeluk: “In dat geval was ik altijd dood geweest”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Instagram
Andy Peelman (34) raakte vorige week betrokken bij een zwaar motorongeluk. De acteur uit ‘De Buurtpolitie’ heeft geluk gehad.

Andy kwam tijdens zijn vakantie op Corsica ten val tijdens een ritje. Hij werd onmiddellijk overgebracht naar het ziekenhuis en later gerepatrieerd met het vliegtuig. Maar veel rust neemt Andy niet want gisteren zat hij rond de tafel bij ‘Van Gils & Gasten’.

“Ik heb veel geluk gehad”, citeert Het Nieuwsblad Andy Peelman. “In een bocht moest mijn voorligger plots remmen en zo tikte ik zijn achterwiel aan. Ik kon hem niet meer ontwijken en verloor mijn evenwicht. Zo belandde ik tegen het asfalt, schoof ik verder op mijn buik en achterwerk en knalde ik tegen de rotsen.”

_____
"Het had veel slechter kunnen aflopen. Was het ongeluk iets verderop gebeurd, dan was ik misschien wel naar beneden getuimeld en had ik het niet meer kunnen navertellen"
Andy Peelman


Andy kwam er als bij wonder vanaf met een gekwetste heup en enkele kneuzingen. “Het had veel slechter kunnen aflopen. Was het ongeluk iets verderop gebeurd, dan was ik misschien naar beneden getuimeld en had ik het niet meer kunnen navertellen. Gelukkig bleef de rots ongedeerd.”

Ondanks zijn blessures besloot Andy om toch present te zijn op de repetities van ‘Wie wordt de man van Wendy?’ Dat theaterstuk gaat binnen een twee weken in première. “De producenten belden me na het ongeval in paniek”, zegt hij. “Maar ik heb ze onmiddellijk verzekerd dat ze geen schrik moeten hebben. Ik speel het stuk, koste wat kost. Het is zo'n mooie kans om naast Wendy Van Wanten te mogen spelen, dat wil ik voor geen geld ter wereld missen.”