Maarten Decat (15) zaterdag overleden na tragisch ongeval en dit maakt het nog erger: “Hij was supertrots en keek er zo naar uit”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
Maarten reed zaterdagavond na een volleybalmatch terug naar huis. Hij is echter nooit aangekomen. Hij werd op zijn fiets gegrepen door een auto.

De precieze omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht. En vader Wouter Decat besloot in de politiek te gaan om uitgerekend het verkeer veiliger te maken. Mogelijk liggen de duisternis en de regen, waardoor de zichtbaarheid slecht was, aan de basis van het ongeval.

“Maarten had alles mee: een sportieve jongen met humor, een sociale gast met een grote vriendenkring. Er zijn geen eigenlijk woorden voor zo'n verlies”, reageert vader Wouter in Het Nieuwsblad.

Het wordt voor hem een emotionele week. Hij moet zijn eigen zoon begraven en wordt ook opnieuw vader. Allicht net voor de begrafenis van zijn zoon zal zijn hoogzwangere vriendin bevallen zijn van hun eerste kindje samen. “De bevalling staat voor deze week gepland”, vertelt hij. “Maarten was supertrots dat hij peter zou worden. Een groter contrast qua emoties kan ik mij niet voorstellen.”