VTM

Maarten (15) kwam zaterdagavond om het leven na dramatisch verkeersongeval: “Zijn dood is een zware slag”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Zaterdagavond gebeurde er een dramatisch ongeval. De 15-jarige Maarten Decat kwam om het leven hij op zijn fiets werd aangereden door een wagen op de Provinciesteenweg in Boortmeerbeek.

Maarten was zaterdagavond nog in de sporthal voor een volleybalmatch met enkele vrienden. "Daarna is hij met enkele vriendjes huiswaarts gereden”, zegt Pascal Cuppens van Feniks Haacht, waar Maarten speelde bij de U17, aan Het Nieuwsblad.

Rond 21.30 uur werd Maarten gegrepen door een auto.“Onderzoek moet uitwijzen wat er precies is gebeurd”, aldus Sarah Callewaert van het Leuvense parket. “Het ongeval gebeurde toen de jongen samen met enkele andere fietsers de straat overstak.”

De automobilist stopte ook na het ongeval. Hij reed niet te snel en uit de ademtest blijkt dat hij geen alcohol in zijn lijf had. Of Maarten voor de bestuurder al dan niet een onvoorzienbare hindernis was, moet nagegaan worden. Het is wel zo dat het donker was op het moment van de feiten en de omstandigheden slecht waren.

Voor het begin van de volleybalmatch van Feniks Haacht tegen Genk werd er een minuut stilte gehouden voor Maarten. “Zijn dood is een zware slag”, zegt voorzitter Jos Verbinnen. “Maarten was een talent en een aangename jongen. Onze club is in rouw.”