VTM

Dit populair programma komt terug op VTM op vraag van veel kijkers

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
VTM viert op 1 februari zijn dertigste verjaardag. Naar aanleiding van die verjaardag keert een populair programma van de beginjaren terug.

Zo komen er nieuwe afleveringen van ‘Blind Date’. Alles is gebleven. De begingeneriek, de wand. Alleen de presentatrice niet. Zo wordt Ingeborg vervangen door Nathalie Meskens.

“Ik was in mijn jonge jaren een erg grote fan. Het enthousiasme van Ingeborg, de wand die opengaat, het zwaaiende stel: allemaal pure nostalgie die op mijn netvlies gebrand staat”, herinnert Nathalie zich in Het Laatste Nieuws. “Ik kijk er dan ook geweldig naar uit om zoveel jaar na de start van het originele ‘Blind Date’ zelf gastvrouw te zijn.”

“Ik ben trouwens absoluut niet de enige kijker die al jaren staat te roepen dat ‘Blind Date’ moet terugkeren”, gaat Meskens verder. “Ik kan de laatste jaren niet meer op een feestje komen of er stapt wel iemand op mij af met de vraag wanneer ze bij VTM eindelijk dat programma nog eens gaan maken. En dan volgt de vraag of het niks voor mij zou zijn om Ingeborg op te volgen. Ik heb al die keren altijd lachend gezegd dat ik dat heel graag zou doen, maar dat VTM mij nog niet gevraagd had. Toen de zender dan plots de vraag van één miljoen stelde, heb ik dan ook geen seconde getwijfeld.”

"UIT DEN BOZE"
"We willen als één van de verjaardagsgeschenken aan de kijker een ode aan het originele ‘Blind Date’ brengen”, legt VTM-programmadirecteur Davy Parmentier uit. “Met respect voor het origineel - de bekende wand, de trap - maar wel aangepast aan de tijd. Het begrip ‘daten’ heeft in dertig jaar een enorme weg afgelegd. Het moet leuk zijn, maar toch ook ernstig. Daten is niet om te lachen, maar de kandidaten kunnen best wel grappig uit de hoek komen."

"Gescripte vragen en antwoorden - zoals dat ooit het geval is geweest - zijn nu absoluut uit den boze. We leggen de lat voor de kandidaten, net als bij ‘Blind getrouwd’, heel hoog. De insteek voor de deelnemers is dan ook duidelijk: je gaat je amuseren, gaat op reis en houdt er misschien een lief aan over.”