Dit grijpt je zo naar de keel: Vier maanden nadat Katrien (35) een kindje krijgt, sterft ze

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
In mei werd Katrien moeder van Emiel. Ze leek toen stabiel, maar de laatste weken ging ze erg snel achteruit.

Katrien had een hersentumor op een plek waar men niet kon opereren. In mei leek alles terug beter te gaan. Ze lachte weer, communiceerde vlotter en was opnieuw mobieler. Maar begin juli traden er complicaties op, waardoor Katrien een paar dagen in het ziekenhuis belandde. Toen ze terug thuis was liep het allemaal moeilijker. De effecten van de bestraling waren uitgewerkt.

“In augustus zijn we nog een paar dagen naar zee geweest”, vertelt haar man Olivier in Het Laatste Nieuws. “Dat wilde ze graag. Nog eens naar de golven kijken. Nog eens de zon op haar huid voelen. Nog eens zand tussen haar tenen voelen. Onze dochter Ella - bijna 4 jaar oud - nog eens op het strand zien spelen.”

"Ze wilde nog maar één ding en dat was naar huis komen. Zo was ze tenminste toch bij ons. Katrien, ik zal onze kinderen elke dag vertellen over jou. Over hun mama, mijn vrouw. De mooiste, de warmste, de fijnste van al."

Maar eind augustus werd duidelijk dat Katrien het niet zou redden, er was zelfs geen levensverlenging mogelijk. De tumor zat op een plek waar men niet kan opereren, in het centrum van de hersenen. Die tumor had zich verder ontwikkeld en zorgde ervoor dat er almaar lichaamsfuncties uitvielen. “Ze wilde nog maar één ding en dat was naar huis komen”, gaat Olivier verder. “Dan was ze tenminste bij ons.”

De ziekte was intussen al te ver gevorderd: praten en stappen lukten niet meer. Ze kon enkel nog maar communiceren door te knikken. Op zaterdag 8 september werd de vier maanden oude Emiel thuis gedoopt. De nacht erna moest Katrien naar het ziekenhuis worden gebracht. Ze had aspiratiepneunomie en kwam ook in ademnood.

EUTHANASIE
Er werd toen beslist wat er al maanden op voorhand was doorgesproken. Katrien had veel pijn en leed erg onder de situatie. Ze wilde euthanasie. Op 12 september, anderhalve maand na Katrien haar 35ste verjaardag, is ze overleden. Dat gebeurde in aanwezigheid van haar geliefden.

Op de uitvaart van Katrien sprak haar man Olivier prachtige woorden. "Dank je voor onze twee prachtige kinderen. Ik zal ze vertellen over jou. Elke dag. Over hun mama, mijn vrouw. De mooiste, de warmste, de fijnste van al."