Opgepast: Nu nog rustig, maar er is veel regen en forse rukwinden op komst

bron: KMI
door: PMN
Vandaag is het betrokken. In het noordwesten van het land is het vanochtend tijdelijk droger, maar straks krijgen we overal veel regen. De grootste neerslaghoeveelheden worden in het zuidoosten van het land verwacht, zo meldt het KMI.

De regen kan soms buiig zijn en vooral in het zuiden van ons land zijn onweders mogelijk. Ook aan zee zijn een paar fikse donderslagen niet uitgesloten.  Het wordt fris met op de meeste plaatsen maxima rond 12 of 13 graden. In het zuiden van het land wordt het warmer, met lokaal nog temperaturen tot rond 20 graden. 

De wind waait eerst op de meeste plaatsen zwak uit noordoostelijke richtingen. In de loop van de dag krimpt de wind naar noord tot noordnoordwest, terwijl hij toeneemt tot matig of soms zelfs vrij krachtig, met op de meeste plaatsen rukwinden tot 50-60 km/h.

Aan zee neemt de wind toe naar vrij krachtig tot krachtig met kans op rukwinden tussen 60 en 70 km/h. In het uiterste zuidoosten van het land waait de wind vrij krachtig tot soms krachtig uit zuidwest tot west, op het einde van de namiddag ruimend naar noordnoordwest. In die regio verwachten we ook de zwaarste windstoten: tussen 80 en 100 km/h. 

Tags kmi