VTM

Frank Deboosere begint te twijfelen: “Het gaat zondag veel regenen, rukwinden tot 100 kilometer per uur, maar heel zeker is dat nog niet”

bron: Radio 2
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Zondag krijgen we een storm over ons heen. Dat zei Frank Deboosere gisteren, maar vandaag is hij toch iets voorzichtiger.

"Het is vandaag heel wat minder het weer. Er is een regenzone over ons gekomen en er zijn ook al wat bomen geknakt. In het oosten van het land blijft de regenzone nog even haperen. Hier en daar zal ook de zon verschijnen, maar de warmte zijn we kwijt. In de loop van de nacht zal de wind wat luwen", zegt Frank bij Radio 2.

"Morgen wordt de betere dag van het weekend. Er is misschien wel een kans op een bui, maar er zijn langere droge periodes. De temperatuur schommelt rond 18 graden. De nacht van zaterdag op zondag gaat regen vanuit het westen. De wind wakkert ook aan."

STORM
"We krijgen dan te maken met een kleine stormdepressie. Het gaat ook veel regenen. Het is moeilijk om de snelheden van de rukwinden te voorspellen. Die zouden tegen de avond rond de 100 kilometer liggen. Maar het kan ook anders, want voor hetzelfde geld hebben we geen wind. Het hangt af waar de stormdepressie zal liggen, dat is nu nog niet duidelijk."

"Maandag nog 15 graden, maar daarna komt de zon weer. De temperatuur kan de rest van volgende week nog oplopen tot 20 graden. De nazomers zijn voorbij maar voor de natuur is het echt goed dat het nog eens goed gaat regenen."