VTM

Koen Wauters blikt terug op moeilijke periode: “Als je kinderen dat zeggen en je vrouw is ziek, dat komt hard aan”

bron: Radio 2
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan/Instagram
Koen Wauters blikt terug op een moeilijke periode. Zijn vrouw Valerie De Booser was ziek en er waren de kinderen.

“Mijn vrouw Valerie heeft een immuunziekte gehad. Daardoor was ze vaak heel moe. Ik spreek dan over een langere periode dan een paar maanden. Eigenlijk heeft Valerie zich kapotgewerkt. Dat klinkt zwaar, maar daar komt het wel op neer”, vertelt Koen bij Radio 2. 

“Ik had geen paniek maar ik was wel triest dat ik niet meer kon doen dan veel uit handen te nemen. Ik heb het ook druk en dat maakte het nog moeilijker. Als ik er dan meer moet zijn, net dan zeggen ze van dat ze een tv-programma maken waar veel tijd in zal kruipen. Laat haar dan maar achter in die toestand. Dat is een sterke, Valerie.” 

“Op een bepaald moment bel ik haar uit Argentinië om te zeggen dat ik zou stoppen met Dakar. We hebben toen samen zitten wenen aan de telefoon want ze wilde al langer dat ik zou stoppen. Valerie heeft mij alles gegund ten koste van haar eigen. Ik had al veel vroeger moeten beslissen om te stoppen met Dakar. Het is een misplaatst egoïsme. Mijn kinderen begonnen letterlijk te zeggen: ‘Papa, wij missen u hard’. Dat komt hard aan, dat is niet plezant.”