Veertiger wordt met stroomstootwapen mishandelt door zijn vriend: “Dit overleef ik nooit”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Een veertig uit Antwerpen had net gebroken met zijn vriend. Via de dating-app Scruff leerde hij de 31-jarige Yannick V. kennen uit Brasschaat.

De veertiger raakte aan het chatten met Yannick. Van het ene kwam het andere en ze spraken op Yannick zijn appartement in de Lage Kaart in Brasschaat af. In het begin ging alles goed. “Hij was heel enthousiast over onze relatie”, zegt het slachtoffer in Het Laatste Nieuws.

Yannick werkte als taxichauffeur maar zat wel aan de drugs. Hij gebruikte ketamine, een drug die in het uitgaansmilieu bekend is als “Special K.” Op 26 februari veranderde plots alles. “Yannick V. werd van het ene op het andere moment woest toen hij mij met mijn ex-man hoorde bellen. Hij sloeg, beet en schopte mij waar hij kon. Hij duwde mijn hoofd onder water in bad, hij propte ondergoed in mijn mond, hij gaf mij stroomstoten met zijn taser,... Ik smeekte hem om te stoppen maar hij was niet in te tomen. ‘Ik ben de duivel’, schreeuwde Yannick.”

"IK SMEEKTE HEM OM TE STOPPEN, MAAR HIJ LUISTERDE NIET"

De mishandeling duurde in totaal drie uur. Pas daarna kon het slachtoffer op blote voeten ontsnappen en voorbijrijdende auto doen stoppen. Die belde de chauffeur en Yannick werd gearresteerd. 

Volgens de advocaat van het slachtoffer is zijn cliënt zeven maanden na de feiten nog steeds in behandelen bij een psycholoog. “Het slachtoffer vecht tegen een depressie. Hij kan niet slapen en krijgt geregeld paniekaanvallen. Hij is niet in staat om te gaan werken.”

VADER EN MOEDER AANGEVALLEN
Yannick V. ontkende dat hij een teaser gebruikt heeft en zegt dat hij ook slaag gekregen heeft. Hij had daarbij zelf een breuk en een snijwonde aan zijn been opgelopen. Dat de vechtpartij drie uur geduurd zou hebben, vond hij “overdreven”.

Twee maanden later werd Yannick V. opnieuw aangehouden nadat hij zijn moeder en vader had aangevallen. De advocaat van Yannick zegt dat de man beseft dat hij overdreven agressief is. Volgens hem is een lange gevangenisstraf geen oplossing voor zijn cliënt. De rechter velt op 3 oktober een vonnis.

Tags antwerpen