Trein kan niet meer verder na ongezien geval van vandalisme: “Duizenden reizigers zijn getroffen”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Er is veel hinder op het ringspoor rond Brussel en op de lijn voor stoptreinen tussen Brussel en Gent. De oorzaak is een ongezien geval van vandalisme ter hoogte van Bockstael in Jette.

Rond 6.50 uur kwam een defecte trein tot stilstand doordat er een fiets in de bovenleiding was gegooid. De stroomafnemer van de trein kwam door het contact met de fiets klem te zitten. De gevolgen zijn bijzonder groot.

“Duizenden reizigers zijn getroffen”, reageert Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken bij Het Laatste Nieuws. “Dit is ongezien vandalisme, totaal onaanvaardbaar. Ik kan alleen maar hopen dat men de dader of daders zo snel mogelijk kan vatten.”

De getroffen trein was op weg van Dendermonde naar Brussel-Zuid. Door het incident is er momenteel geen spoorverkeer mogelijk op de lijnen 28 (ringspoor rond Brussel, tussen Jette en Brussel-Zuid) en 50 (de klassieke lijn tussen Brussel en Gent, tussen Jette en Brussel-Noord). Lijn 50A, waarover de IC-treinen rijden tussen Brussel en Gent, is wel beschikbaar.

Tags bockstael