Frank Deboosere ziet wat bewegen op de weerkaarten en dat baart hem wel zorgen: “Ik vrees voor de nacht van zondag op maandag”

bron: Eigen berichtgeving
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Frank Deboosere is ongerust over wat hij op de weerkaarten ziet verschijnen. Zoals het nu naar uitziet, gaan we in de nacht van zondag op maandag heel voorzichtig moeten zijn.

"Het is fantastisch nazomerweer. We gaan naar 26 graden in de kempen en 22 graden aan de kust. Er zijn wel wat rukwinden. Er zijn ook wat wolken aan de hemel. Het blijft ook volgende nacht kurkdroog", merkt Frank Deboosere op bij Radio 2.

"Morgen wordt het ook een fraaie, zonnige dag met 26 graden. Donderdag tegen de avond komen er meer wolken en tegen vrijdagochtend komen de eerste regendruppels vanuit het westen. Het zou meer moeten regen want dit volstaat niet. Vrijdag is er ook vrij veel wind met rukwinden tot 85 kilometer per uur aan de kust. Vrijdag zijn er in de loop van de dag krijgen we al opklaringen."

STORM OP KOMST
"Het weekend wordt wisselvallig met 19 graden. Zondagnamidag komen er meer wolken en gaat het hard waaien. Er zijn computermodellen dat die voorspellen dat het zal gaan stormen, het is nog vroeg. Mocht dat zo zijn, krijgen we rukwinden tot 100 kilometer per uur. Dat moeten we wel in de gaten houden."

"De tweede helft van volgende week gaan we misschien opnieuw richting 20 graden. Het zal een zuinige nazomer worden dan."