‘Schild & Vriend’ - oprichter Dries Van Langenhove is er niet gerust in: “Ik maak mij zorgen om mijn familie, dit is erg voor hen”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Op 5 september was er de ‘Pano’ - uitzending over de rechtse jongerenbeweging ‘Schild & Vriend’. Sindsdien ligt stichter Dries Van Langenhove (25) in het oog van de storm.

“Ik denk dat veel gewone Vlamingen mij nog steunen”, zegt hij in Dag Allemaal. “In de reportage van ‘Pano’ heeft de VRT mij bewust geframed als extremist, racist en zelfs als antisemiet. De ene beschuldiging is nog absurder dan de andere.”

“Maar ik wil niet ingaan op de reportage van ‘Pano’. Er loopt een gerechterlijk onderzoek. Intussen zit ik wel in met de mensen uit mijn omgeving die worden meegesleurd in dit verhaal.”

En dat zit Dries nog het meest dwars. “Ik word afgeschilderd als een terrorist en wapenfreak, als een gevaar voor de samenleving. Op basis van insinuaties die totaal van de pot gerukt zijn, is de politie binnengevallen met een huiszoekingsbevel bij mijn ouders. Maar niet alleen zij lijden onder deze situatie. Het is ook erg voor mijn broer, mijn zus en mijn grootouders.”