VTM

‘Elke Pattyn was vorige week niet te bespeuren op de redactie van VTM-Nieuws: Haar toekomst is hoogst onzeker geworden’

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Bij de VTM-nieuwsredactie hopen ze dat de rust snel zal wederkeren na een heftige week. Maar of de spanning helemaal voorbij zijn, dat is nog maar de vraag.

De directie van VTM besloot om Nicholas Lataire opnieuw aan te stellen als hoofdredacteur. Daardoor lijken er nieuwe problemen op te duiken bij de VTM-nieuwsdienst.

Er waren immers ook heel wat journalisten die vonden dat Lataire zijn werk niet goed deed en in een mail lieten weten dat hij moest vertrekken. Hun toekomst is hoogst onzeker geworden.

ELKE PATTYN
En daar zijn wel enkele ronkende namen bij. De belangrijkste naam is die van Elke Pattyn. Zij was vorige week niet te bespeuren op de redactie. Zij werkte van thuis uit ‘om de verkiezingen voor te bereiden’, zo meldt Dag Allemaal.

Maar ook onder andere verslaggeefster Julie Colpaert haar naam stond in die mail net als die van terreurexpert Faroek Özgünes. Moeten ze binnenkort allemaal opstappen? Lataire zal in ieder geval opnieuw een gesprek met hen moeten aanknopen om te bekijken of ze nog kunnen samenwerken. Als dat niet zo is, lijkt een ontslag onafwendbaar te zijn.