Leerkracht uit Beerse maakt meisje van 15 jaar zwanger: “Wat ze daarna heeft moeten doen, zal een litteken zijn voor de rest van haar leven”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
B.V. uit Beerse gaf in de periode 2005 - 2007 onder meer Frans in het tweede middelbaar aan de Talentenschool in Turnhout. De leerkracht was op dat moment 28 jaar.

De man kreeg een relatie met een 14-jarig meisje in 2006. De relatie werd steeds intenser. Het Laatste Nieuws schrijft dat het meisje in voorjaar van 2007 zelfs zwanger was. In juni liet het toen nog minderjarig meisje een abortus uitvoeren. De voormalige leerkracht uit Beerse riskeert een voorwaardelijke celstraf van 15 maanden.

“Het mag dan wel een relatie met onderlinge toestemming geweest zijn. Gezien het leeftijdsverschil en de verhouding leerkracht - leerling had hij moeten dat dit deontologisch niet kan”, is openbaar aanklager Veerle Van Gorp duidelijk. “De feiten kunnen echt niet door de beugel. Bovendien heeft het slachtoffer op een leeftijd van 15 jaar een abortus moeten laten uitvoeren. Dat is emotioneel zwaar.”

PSYCHOLOGISCHE BEGELEIDING
Het slachtoffer is intussen 26 jaar, maar heeft nog steeds psychologische problemen om wat er destijds gebeurd is. “Na de abortus heeft ze psychologische begeleiding moeten krijgen”, zegt haar raadsman. “Ze zal dit de rest van haar leven moeten meedragen.”

B.V zegt dat hij naïef is geweest. “Ik had het moeten afblokken, maar we stonden niet stil bij het leeftijdsverschil. Ik heb sindsdien nooit meer een relatie gehad met een tiener.” Op 16 oktober doet de rechter een uitspraak.