Jongen (17) mogelijk voor de rest van zijn leven verlamd nadat treinconducteur naar zijn vervoersbewijs vraagt: 'Zware operatie achter de rug"

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Een 17-jarige jongen is mogelijk voor de rest voor zijn leven verlamd. Dat gebeurde nadat een treinconducteur hem vorige week donderdag naar zijn vervoersbewijs vroeg.

De 17-jarige Lorenzo reed donderdag op de trein tussen Jemappes en Mons. Het liep mis toen de conducteur naar zijn ticket vroeg. Dat had de tiener niet op zak, staat te lezen bij Het Nieuwsblad.

Vervolgens vroeg de conducteur naar zijn identiteitskaart, maar ook die had hij niet bij zich. De conducteur dreigde ermee om de politie te contacteren. Lorenzo nam daarna een drastisch besluit. Hij deed het raam van de trein open, stak zijn been eruit en liet zich dan uit de trein vallen.

ONTSNAPT UIT JEUGDINSTELLING
Bijna twee weken eerder moest Lorenzo voor de jeugdrechter verschijnen, waar hij 40 dagen in een jeugdinstelling kreeg opgelegd. Twee dagen later verscheen hij opnieuw voor de rechter die wilde weten hoe zijn verblijf in de jeugdinstelling verliep. Na het gesprek ontsnapte Lorenzo. Hij vreesde dat hij terug naar de instelling zou gestuurd worden van zodra de conducteur de politie zou gebeld hebben.

Lorenzo raakte zeer ernstig gewond bij zijn val. Hij ligt momenteel nog op de intensive care in Mons na een zware operatie aan zijn wervelkolom. De jongen heeft geen enkel gevoel meer in zijn onderlichaam. “De dokters willen ons geen valse hoop geven”, zegt zijn moeder tegen Sudpresse. “Zijn rehabilitatie kan heel lang duren. Ze weten niet of hij ooit nog zal kunnen stappen.”

Tags jemappes mons