VTM

Oplichters slaan genadeloos toe bij Véronique De Kock: Ze is veel geld verloren en krijgt ook nog eens slecht nieuws te horen over de daders

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Véronique De Kock is het slachtoffer geworden van oplichters. De ex-Miss België is zo veel geld verloren.

Véronique diende een klacht in en de zaak wordt nu behandeld door de Hasseltse rechtbank. De feiten dateren van eind 2014. In hun winkel in de Dokter Willemstraat in Hasselt verkocht het koppel onder meer tweedehandsspullen. Ze spraken een bedrag dat hij of zij zou krijgen als de spullen verkocht werden. De goederen werden verkocht, maar de uitbetaling kwam er nooit.

Het duo had het vooral gemunt op exclusieve merkkledij en -handtassen van labels als Chanel of Gucci. In totaal maakten ze ruim zo’n 20 slachtoffers die voor tienduizenden euro’s werden opgelicht, schrijft Het Nieuwsblad.

17.000 EURO KWIJT
Eén van hun klanten was Véronique De Kock. Zij bracht via haar webshop ook spullen aan de man. Ze deed een halfjaar lang zaken met het Italiaans koppel. Véronique is zo’n 17.000 euro kwijt aan handtassen. Ze vraagt dat bedrag terug, plus een morele schadevergoeding van 1.500 euro.

De kans is op dit moment echter klein dat ze het geld nog zal terugzien. De verdachten daagden niet op in de rechtbank, en lieten zich evenmin vertegenwoordigen door een advocaat. Het parket vermoedt dat ze naar Italië zijn gevlucht. Hun Facebookprofiel werd verwijderd en de winkel lieten ze nagenoeg leeg achter.

De procureur vorderde een straf van 37 maanden en een boete van 3.000 euro voor elk. De rechter velt op 15 oktober een vonnis.