Vlaams meisje van 15 jaar misbruikt door minstens zeven mannen: Openbare aanklager eist celstraf, maar de mannen hebben opvallend excuus klaar

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Foter
Voor de Antwerpse strafrechter moesten zeven brave en keurige burgers verschijnen. Ze staan terecht voor aanranding van de eerbaarheid van een 15-jarig Vlaams meisje.

Het jonge meisje was slachtoffer van een tienerpooier. De mannen die terecht staan voelen zich misleid door de pooier en het gerecht. De zeven mannen hadden eind 2016 gereageerd op een advertentie op de website Redlights, waarin de 21-jarige “Rebecca” zichzelf aanbood. 

REBECCA
Ze belden eigenlijk toen niet naar “Rebecca” maar wel naar een pooier. De “Rebecca” die hen opwachtte in een ­hotelkamer aan het Antwerpse centraal station, was eigenlijk amper vijftien jaar. Het meisje was in de prostitutie gedwongen door Elias Farrouj (21), een tienerpooier die begin dit jaar tot zeven jaar cel veroordeeld werd. 

TIENERPOOIERS
“Ze spijbelde, en leed door de afwezigheid van haar ouders. Daardoor belandde ze in een jeugdinstelling”, citeert Het Nieuwsblad haar advocaat Nikolaas Van Steenkiste. “Daar werd ze het slachtoffer van tienerpooiers, die ronselen in jeugdinstellingen. Ze werd uitgebuit. Ze kreeg niets van het geld dat de mannen betaalden.”

"WE ZIJN ZELF OOK SLACHTOFFER"
Toen de politie de pooier kon oppakken, slaagde slachtoffer M.N. zeven mannen aan te duiden die haar misbruikt hebben. Twee van hen ontkennen dat ze seks hebben gehad met het meisje.  “Maar mijn cliënt dacht écht dat ze 21 jaar was”, pleit Jorgen Van Laer, de advocaat van de nerveuze vijftiger. “Op de foto van de advertentie, ziet ze er niet uit als een 15-jarige. Bovendien vertelde ze dat ze studente was. Ze studeerde zogezegd psychologie, en had het geld nodig om haar studie te betalen. Mijn cliënt is actief voorgelogen. Hij is nu enorm geschrokken.”

CELSTRAF EN SCHADEVERGOEDING
Voor iedere man die betrokken is vraagt de openbare aanklager acht maanden cel, maar alleen zeggen dat ze erin geluisd zijn. “We wisten niet dat het meisje maar 15 jaar is”, klinkt het in koor. De advocaat van het meisje heeft er geen oor naar. Hij eist ook elk van de zeven mannen een schadevergoeding van 2.500 euro. “Wat mij betreft, hadden ze maar de identiteitskaart moeten vragen van de vrouw die voor hen stond”, is de advocaat duidelijk. Volgens hem zijn allemaal mannen die de grens opzoeken en bewust op zoek zijn naar jonge meisjes.

Tags antwerpen