Man lokt in Beernem 22-jarige vrouw in bestelwagen en heeft haar dan aangerand: Dader nog steeds op de vlucht, maar politie hoopt zo een doorbraak te forceren

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Gistermiddag is een jonge vrouw aangerand geweest in Beernem. De dader is nog steeds op de vlucht.

Het 22-jarige slachtoffer stapte zaterdagmiddag omstreeks 12.20 uur van de trein in Beernem. Het Nieuwsblad schrijft dat vlakbij het station de vrouw werd aangesproken door een man in een witte bestelwagen. Hij vroeg haar de weg.

De vrouw ging ook bij in de bestelwagen zitten om de weg uit te leggen. “Hij zag er heel betrouwbaar uit en ze rook absoluut geen onraad”, zegt haar vader. “Ze stapte in om de man te helpen. Uiteraard had ze dat niet mogen doen. En ze zou dat normaal ook nooit doen. Maar ze zag er dit keer echt geen graten in.”

GEEN GOEDE BEDOELINGEN
Al snel werd duidelijk dat de man geen goede bedoelingen had. Hij begon met haar rond te rijden en stopte aan een verlaten weggetje. Daar begon hij rare vragen te stellen en verkrachtte haar. “Ze probeerde de deur open te krijgen, maar hij verhinderde dat eerst. Pas toen ze een tweede keer hard kon stampen, vloog de deur open en kon ze naar buiten lopen.”

De vrouw vluchtte weg. De man achtervolgde haar nog even, maar toen hij zag dat ze om hulp aan het bellen was, reed hij weg. “In haar paniek heeft ze geen nummerplaat gezien”, zegt haar vader. “Ze weet wel dat het een witte bestelwagen was met een grote laadbak. Ze heeft de man wel goed zien. Wellicht komt er nog iemand om een robotfoto te maken.”

Het parket zegt op de hoogte zijn van de zaak. “Wij hebben er weet van, maar zullen er voorlopig niet over communiceren”, klinkt het. “We kunnen wel zeggen dat de dader onbekend is en het onderzoek volop loopt. Mogelijk kunnen camerabeelden ons wijzer maken, maar dat zullen we nu verder moeten bekijken.”

Tags beernem