Rutten (Open VLD) haalt snoeihard uit naar Francken: “Gebruik je verstand want gekker moet het niet meer worden. Hoe kom je erbij om zoiets te doen?”

bron: VRTNWS
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vanochtend kwam er het nieuws dat er een incident was aan het Brusselse Maximiliaanpark met een man die geen verblijfplaats heeft. Hij viel een agent aan, waarna hij neergeschoten wordt.

En vanochtend raakte dan ook eens bekend dat er de voorbije week sans-papiers zijn vrijgelaten uit gesloten centra, terwijl ze criminele feiten op hun kerfstok hebben. Ze moesten plaatsmaken voor transmigranten, omdat die volgens staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) voor meer overlast zorgen. 

Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten is het nu echt wel beu. "Ik zie aan de ene kant politieke spelletjes van CD&V-burgemeesters die plots parkings afsluiten. Die denken daarmee het probleem op de tafel van de staatssecretaris te leggen”, reageert ze bij VRTNWS. 

FRANCKEN
Rutten haalt hard uit naar Francken. “En aan de andere kant zie ik een staatssecretaris die blijkbaar zonder overleg heeft beslist om dan maar mensen die hier illegaal verblijven vrij te laten, in de perceptiestrijd om iets te doen tegen transmigranten. Kan het nog gekker?"

"Ik zou willen oproepen: gebruik jullie gezond verstand. Bewaak die parkings. Zorg dat er op die manier wordt optreden tegen mensensmokkelaars. Maar stop met dit pingpongspel waardoor we nu in een situatie belanden waarin er criminelen vrijgelaten worden."