Meisje van 6 jaar overleden na ongeval met zitmaaier

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Een meisje van 6 jaar is op een heel ongelukkige manier om het leven gekomen. Ze overleefde een ongeval met een zitmaaier niet.

Het incident deed zich vorige week voor in het Oost-Nederlandse Kampen. Het ongeval gebeurde woensdagochtend op een groenstrook aan de Bouwkamp in de wijk Onderdijks, vlak bij een basisschool.

Op dat moment waren er kinderen in de buurt aan het spelen. Een 29-jarige gemeentewerker was er ook aan het werk op een zitmaaier. Hij heeft toen het meisje geraakt met zijn zitmaaier. Hoe het ongeval is kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk.

De gemeentemedewerker (29) die de grasmaaier bestuurde, werd na het ongeluk gearresteerd. Hij is op vrije voeten gesteld, het onderzoek naar wat er is gebeurd loopt nog. De man zou ook al contact gehad hebben met de familie van het slachtoffertje.

Burgemeester Kort Koelewijn spreekt van een triest ongeluk. “Dit ongeluk heeft een grote impact op onze gemeente”, luidt het. Ook binnen de gemeente zelf is de schok groot, omdat het ongeluk is gebeurd tijdens het uitvoeren van werkzaamheden.

Tags kampen