Zeer pijnlijke vergelijking van Prins Laurent met zichzelf en de Joden in Tweede Wereldoorlog krijgt nog staartje

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Prins Laurent en zijn gezin hebben zondagvoormiddag een bezoek gebracht aan het Holocaustmuseum in Mechelen. Hij deed dat op uitnodiging van Michael Freilich, hoofdredacteur van Joods Actueel. Eind juni had Laurent zijn situatie vergeleken met de Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daarom werd hij zondag uitgenodigd in het Holocaustmuseum.

Laurent was het beu om constant aangevallen te worden puur "omdat ik de zoon of broer ben van een koning. Als er zoiets gebeurt tegenover mij, denk ik dikwijls aan de Joden die werden doodgeschoten, gewoon omdat ze Jood waren”.

Michael Freijlich van Joods Actueel nodigde hem daarop uit in het Holocaustmuseum in Mechelen. "Prins Laurent, prinses Claire en twee van hun kinderen kregen een rondleiding van mij, samen met mijn eigen vrouw en onze twee oudste zoontjes”, zegt Freilich in een persbericht. “De prins maakte duidelijk dat hij vooral wilde wijzen op het feit dat wie anders is, snel kan worden uitgesloten en gepest.” Volgens Freilich zei de prins dat we “dat gedrag dienen te voorkomen, niet alleen in de klas of op de werkvloer maar ook op alle andere plaatsen in onze samenleving. Want het begint allemaal met pesterijen en haat maar het verhaal van Kazerne Dossin illustreert heel goed waar dit allemaal toe kan leiden”.

"De prins heeft de uitspraken van vorige zomer kunnen uitleggen en kaderen", zegt Freijlich. "Ook onze kinderen konden het heel goed met mekaar vinden. Zo zie je dat er al snel gemeenschappelijke raakvlakken zijn, ook al komen ze uit heel andere milieus – een joods-praktiserend gezin en een prinselijke familie."