VTM

Zeer zware kritiek op Goedele Liekens: "Gewoon ordinair!"

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Haar nieuwe programma 'Sex Tape' lokt veel negatieve reacties uit. "Een ordinair programma vol exhibitionisten!", klinkt het. Goedele Liekens bijt van zich af in Dag Allemaal.

Goedele Liekens ontvangt in het programma twaalf koppels die vrijuit praten over hun seksleven en een week hun seksleven filmen. Tot in de slaapkamer toe. "Het grootste deel van het programma wordt er gepráát. De video’s die de deelnemers maken, dienen als aanzet om op een leuke, open manier over hun liefdesleven te praten", vertelt Goedele in Dag Allemaal. Die beelden zijn echter zeer expliciet.

"Oké, je moet een exhibitionistisch kantje hebben om dit te durven tonen, maar er doen géén freaks mee aan ‘Sex Tape’", benadrukt Goedele. "Het blijft allemaal suggestief. Dat hoort ook zo, want anders shockeer je te veel en daar bereik je niks mee. Wat niet wil zeggen dat het soms niet allemaal een beetje ongemakkelijk is. Ik wil de kijkers een spiegel voorhouden. Het is mijn innigste wens dat koppels naar het programma kijken en dan zelf ook meer gaan praten: ‘Hey schat, da’s bij ons ook zo dat ik altijd het initiatief moet nemen.’ ‘Ja, en voelt gij u dan ook afgewezen?’"

"Niet iedereen kan of wil zich bloot geven op tv, maar de mensen die het wel doen, hebben daar hun redenen voor. Enkelen hebben in het verleden bijvoorbeeld hun relatie stuk zien lopen omdat ze nauwelijks of niet met hun partner konden praten. Ik vind hen bijzonder moedig, noem hen gerust kruisvaarders.