Politie heeft belangrijk nieuws over Bobbejaanland

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Twitter
Het pretpark Bobbejaanland blijft vandaag gesloten. Tot grote ontgoocheling van de duizenden bezoekers die aan de inkom stonden aan te schuiven. Volgens Het Nieuwsblad is op camerabeelden te zien hoe afgelopen nacht een gemaskerde man door het park liep en verschillende zaken achterlaat.

Rond 11 uur kregen de bezoekers de mededeling dat het park vandaag niet meer open zou gaan. Het pretpark hield het enkel bij een verklaring dat het gesloten blijft omwille van veiligheidsredenen. Op de camerabeelden was echter te zien hoe een gemaskerde man zaken had achtergelaten.

"Bobbejaanland besloot geen enkel veiligheidsrisico te nemen en de politie te contacteren", klinkt het in een mededeling. "De procureur besloot even later het park gesloten te houden voor verder onderzoek. Een explosieven hond is onder alarm onderweg om het park te swipen."

UPDATE
Intussen is duidelijk geworden dat de politie geen rugzak met springstoffen heeft gevonden. Het park werd daarom weer vrijgegeven door de politie. Op vrijdag 21 september gaat Bobbejaanland open, volgens de geplande openingstijden.