VTM

Maxime De Winne vreest voor zijn rol van Quinten in 'Familie': "Ja, toch wel"

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Maxime De Winne speelt de rol van Quiten in 'Familie'. Dat hij de hele tijd moet acteren vanuit een rolstoel vindt hij niet zo'n groot probleem. Al zijn er ook wel twijfels.

Mark Willems stapte uit 'Thuis' omdat hij het beu was om vanuit een rolstoel te spelen. "Dat is bij mij zeker nog niet aan de orde. Pas op, ik snap Mark wel. In tegenstelling tot Luc uit ‘Thuis’ is Quinten maar deels verlamd. Ik kan met mijn bovenlichaam nog expressie tonen, terwijl Luc op het einde nog nauwelijks kon praten. Tja, dan ben je als acteur heel beperkt. Ik zou na verloop van tijd ook bedanken voor zo’n rol", geeft Maxim aan in Dag Allemaal.

Toch vreest Maxim wel dat zijn rol in 'Familie' minder lang zal duren omwille van die rolstoel. "Soms wel. Ik ben blij dat ik met Quinten heb kunnen aantonen dat een mens veel méér is dan z’n beperking. Maar ik hoop wel dat z’n verhaal nog lang niet is uitverteld. Ik hoop dat hij in ‘Familie’ verder kan evolueren naar een persoon bij wie zijn beperking niet meer centraal staat."