Dokwerker krijgt buis van meer dan een ton over zich heen: “Verschrikkelijk, onmogelijk om hem te redden”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Voor de tweede dag op rij gebeurde er een dodelijk ongeval in de haven van Antwerpen. Vrijdagmiddag kwam de 53-jarige Paul Lathouwers uit Ekeren. Het ongeval gebeurde op de terminal van Zuidnatie aan het Churchilldok.

Het was kort na de middag wanneer Paul Lathouwers hielp bij het lossen van stalen buizen die per trein worden aangevoerd. De buizen worden dan op de kaai gestockeerd om dan later in een schip over te laden. Naast de wagon stond een heftrcuk.

”Paul maakte de spanbanden los waarmee de buizen op de wagon worden samengehouden”, vertelt BTB-vakbondssecretaris Perry De Lathouwer aan Het Laatste Nieuws. “Hij was die spanbanden aan het verzamelen toen ineens een buis loskwam en op Paul belandde. Zo’n buis weegt meer dan een ton. Paul kon niet meer gered worden.”

"KAMERAADSCHAP BOVEN ALLES"
De hulpverleners slaagden er nog wel in om Paul vanonder de buis te halen, maar alle hulp kwam te laat. Hij overleed ter plaatse. “Paul was minstens 15 jaar als dokwerker aan de slag”, vertelt zijn zus Zus Brigitte Lathouwers. “Hij was altijd zo voorzichtig, want hij besefte goed dat zijn job risico’s inhield. Omwille van zijn leeftijd kon hij aanspraak maken op een minder gevaarlijke job, maar dat aanbod sloeg hij af. Hij verkoos met zijn vaste collega’s te blijven werken.” 

“Op dat punt was hij een dokwerker in hart en nieren. Kameraadschap boven alles. Voor zijn collega’s die het ongeluk voor hun ogen zagen gebeuren, moet dit verschrikkelijk zijn. Deze dood past helemaal niet bij Paul. Hij was zo’n levenslustige, sportieve man. Hij was lid van atletiekclub Break uit Ekeren en ging veel joggen. Hij was veel bezig met zijn voeding en zijn conditie. Verschrikkelijk dat hij zo aan zijn einde komt.”

Tags antwerpen