Bendelid van Blue Angels dat dood teruggevonden werd is vader van twee kindjes: “Niemand die verwacht had dat zo’n lieve teddybeer zoiets zou doen”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Motorclub ‘The Blue Angels’ wordt al een tijdje gevolgd voor de politie. Ze worden gelinkt aan drugshandel en andere misdrijven.

Kristof D.B. werd er zeven maanden geleden lid. Hij was er ‘prospect’, een beginneling die nog alles moest bewijzen. Maar vorig weekend was er van hem plots geen spoor meer. In datzelfde weekend ranselden enkele Blue Angels een voormalig bendelid af en staken hem neer. De man zou geweigerd hebben om zijn ‘couleurs’, de kentekens van de club, af te geven.

Mogelijk was Kristof betrokken bij die steekpartij. Jelle Asselman, voorzitter van de Gentse clubafdeling zegt hier geen weet van te hebben. “En Kristof kunnen we het zelf niet meer vragen”, reageert Asselman in Het Laatste Nieuws. “Ik weet niet wat er in hem is omgegaan, maar hij was een echte teddybeer.”

ONGERUSTE VRIENDIN
Dinsdag belde de vriendin van Kristoff naar Asselman om te melden dat hij niet was thuisgekomen en ze zich zorgen maakt. “Dat was ze niet van Kristof gewend. Ik heb gezegd dat ze hem als vermist moet opgeven”, verduidelijkt Asselman. De politie begon een onderzoek en vond het lichaam donderdagnamiddag terug in het clublokaal in Sint-Amands. Het parket onderzoekt de precieze omstandigheden naar zijn dood.

Kristoff was een werkloze vader uit Aalst. Hij laat een vrouw en twee kindjes na. “Dat hij zelfmoord zou plegen, had niemand zien aankomen”, gaat Asselman verder. “Hij komt wel uit een zeer zware periode, waarin hij het mentaal niet makkelijk had. Het ging juist beter met hem en hij kon bij mij altijd terecht voor een babbel als hij daar nood aan had.”

Wie kampt met duistere gedachten, kan altijd terecht op het gratis nummer 1813 en op www.zelfmoord1813.be.