Bijzonder schokkend: Man wast zijn gewond schaap met pure azijn waardoor het dier afschuwelijk verbrand is (wegens te gruwelijk, tonen we de foto niet)

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Archieffoto (Pixabay)
Een eigenaar vond er niets beter op dat zijn schaap te wassen met azijn. Het dier was al gewond.

De Ark van Pollare vzw vangt het schaap momenteel op. Het is niet zeker dat hier dier de de gruwelijke verwondingen zal overleven. “Het asiel voor weidedieren in Ninove werd gecontacteerd door mensen die het dier hadden zien staan op een weide in Haaltert. “De eigenaar heeft via de buren de toestemming gegeven om het schaap er weg te halen”, zegt Hans Lenvain van de Ark aan Het Laatste Nieuws. “Het schaap was een tijdje geleden, heel laat in het jaar, bevallen van een lammetje, en had last van wat ‘de vlieg’ wordt genoemd.”

“Een gewond of pas bevallen schaap trekt vliegen aan, die eitjes leggen waar maden uit voortkomen. De man heeft de door maden aangevreten wonde gewassen met pure azijn, waardoor het schaap helemaal verbrand is. Chemisch verbrand, heet dat. Het dier heeft injecties gekregen tegen de pijn, maar het is niet zeker dat het schaap het zal halen. Dit maakt ons kwaad. Er bestaan nochtans genoeg producten tegen ‘de vlieg’. Het beste is om onmiddellijk een dierenarts te bellen”, besluit Lenvain. Het lammetje van het schaap moet nu verder met de papfles groot worden gebracht.