VTM

Stéphanie Planckaert stoort zich aan iets dat haar oudste dochter Iluna doet: “Zou haar kunnen opsluiten”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Stéphanie Planckaert werd al op jonge leeftijd moeder. Ze is nu 29 jaar en heeft met Iluna (13), Mageno (11) en Elara (3) drie kinderen.

“Ik ga het niet promoten om als tiener moeder te worden”, vertelt Stephanie in Dag Allemaal. “Maar als ze mij nu vragen of ik het anders zou doen, denk ik het niet.”

Stephanie eist van haar drie kinderen geen perfectie. “We willen een zekere rust in ons gezin nastreven”, gaat ze verder. “Ligt de favoriete broek niet in de kast, dan is het maar zo en moeten ze maar iets anders kiezen, daar maken we ons niet druk in.”

“We zadelen onze kinderen niet met hoge verwachtingen op. Toch kiest Iluna voor het tweede jaar op rij voor Latijn. Naar de buitenwereld lijken wij soms het perfecte gezin. Maar ook hier durft het al eens een rommeltje te zijn, vooral in Iluna’s kamer dan. Zij is nogal een sloddervos.”

“Ik zou haar kunnen opsluiten en eisen dat ze opruimt, maar dat doe ik niet. Ik pak het anders aan: ik leg haar uit dat ik soms ook moe ben en wijs haar op haar verantwoordelijkheid. Dat heeft meer effect.”