Verschrikkelijk! Familie van man die vorig jaar Laura (18 maanden) doodreed, terroriseert familie van slachtoffertje: “Pitbull losgelaten op zusje van Laura en daar blijft het niet bij”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
De kleine Laura was amper 18 maanden toen ze op 2 september vorig jaar werd doodgereden voor haar woning in de Taeymanslaan in Turnhout. Ze was samen met een ander kindje op straat aan het spelen.

Buurtbewoner Jonathan M. reed over het meisje bij het verlaten van zijn oprit. Hij legde nadien een positieve speekseltest af voor gebruiken van drugs. Gisteren begon de man zijn proces, maar hij kwam niet opdagen. “Dat zegt alles over de manier waarop hij in het leven staat: onverantwoordelijk”, sneerde aanklager Luc Daeleman.

AFWEZIG
Het openbaar ministerie tilt erg zwaar aan het ongeval. Jonathan was niet alleen onder invloed van drugs, zijn achterruit was ook nog eens afgeplakt met zwarte plastic. Na het ongeval haalde de man ook nog eens uit naar de familie van het slachtoffertje. Hij vond het onverantwoord dat een kind van 18 maanden alleen aan het spelen was op straat. “Maar er was toezicht op het moment van het ongeval. Het ongeval heeft zich dus alleen voorgedaan door het onzinnige gedrag van de chauffeur. Het ongeval gebeurde in een woonwijk. De straat was feitelijk een speelstraat geworden door de vele kinderen die er speelden. Dan is het essentieel dat je goed uitkijkt.” 

GROOTMOEDER AANGEVALLEN
De ouders van Laura overwegen zelfs om te verhuizen. Ze kunnen de fratsen van Jonathan M. niet meer aan. “Op kerstavond 2017, drie maanden na het ongeval, hebben ze het kruisje voor Laura uit de grond getrokken en in een voortuin verderop weg gesmeten”, zegt meester Ronny Ceusters aan Het Laatste Nieuws. “Op 20 juni kwam de grootmoeder van Laura op bezoek bij haar dochter. De broer van M. diende haar ernstige slagen toe. Eén dag later werd de moeder van Laura bedreigd via Facebook.”

PITBULL
En een maand geleden, op 12 augustus, was het opnieuw zover. “Drie kinderen van mijn cliënten zaten op hun oprit te spelen. De familie M. liet de pitbull los. Een zusje van Laura werd door de hond aangevallen. Ze moest met bijtwonden in arm en dijbeen naar het ziekenhuis gebracht worden voor hechtingen. De ouders van Laura hebben schrik voor wat er zal gebeuren nadat M. veroordeeld is door de rechtbank. Ondanks de steun van alle andere buren, kunnen ze er niet blijven wonen op deze manier.”

Tags turnhout