Vader van gezinsdrama, die daardoor zijn 3 jonge kinderen verloor, niet aanwezig op reconstructie: “Hij heeft ook een besluit genomen over zijn vrouw”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
Gisteren was het een belangrijke dag in het onderzoek naar de moeder die haar drie kinderen vermoord heeft in Varsenare. Ze toonde in een reconstructie hoe ze twee weken geleden haar drie kinderen Elyse (4), Fabrice (2) en Arthur (3 maanden) om het leven bracht in hun huis.

De wijk was voor de reconstructie hermetisch afgesloten. Even na 14 uur werd Bieke W. in een geblindeerde wagen en onder een deken ter plaatse gebracht. De reconstructie duurde uiteindelijk iets meer dan een uur. “Bieke was zeer emotioneel, maar ze heeft goed meegewerkt”, zegt haar advocaat Philip Van den Berghe in Het Laatste Nieuws. “Ze heeft getoond hoe het volgens haar gebeurd is. Een psychiater hield haar gedragingen in het oog. Dat kan bijzonder nuttig zijn.”

Een opvallende afwezige was haar man. Die liet zich vertegenwoordigen door z’n advocaat. “Geconfronteerd worden met de feiten in z’n eigen woning was op dit moment te zwaar”, legt Koen Stubbe uit. “Mijn cliënt heeft nog veel vragen en hoopt dat die door de experten beantwoord kunnen worden. Ondanks dat Bieke in de gevangenis verblijft, wil hij nog steeds contact met haar.”