Man vermoordde zijn zwangere vriendin: “Ze ging door een hel, het trieste hoogtepunt van jarenlang partnergeweld”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De 23-jarige Andy M. uit Meldert staat terecht wegens doodslag. In december 2015 takelde hij zijn zwangere vriendin Silke zo hard toe dat ze bewusteloos raakte en overleed.

M. spreekt drie jaar na de feiten nog steeds niet de volledige waarheid, zo blijkt. Hij beweert dat hij het meisje maar één slag op het hoofd gaf, maar dat klopt niet volgens de procureur.

“Hij is blijven slaan tot ze dood was”, citeert Het Laatste Nieuws de procureur. “De dood van Silke is het trieste hoogtepunt van jarenlang partnergeweld. Het slachtoffer is door een hel gegaan. Daarom staat M. ook terecht wegens doodslag, hij had de intentie om te doden.”

BEGRIP
Maar de procureur was ook mild. Hij vorderde achttien jaar cel, twee jaar minder dan de maximumstraf. “We kunnen er niet omheen dat M. geen rooskleurige jeugd heeft gehad. Andy’s moeder overleed toen hij twaalf was. Nog geen twee jaar later pleegde zijn vader een roofmoord en Andy raakte al aan jonge leeftijd verslaafd aan de drugs.”

Ook zijn advocaat pleit voor begrip. “Hij heeft onnoemelijk veel spijt. We hopen dat de rechter daar toch enig begrip voor heeft.” De rechter doet volgende maand een uitspraak in de zaak.

Tags andy m.