VTM

“We hebben Marieke medicatie moeten geven, anders ging het niet”

bron: Het Belang van Limburg
door: PMN
Maandag lanceerde Marieke Vervoort een oproep op haar Facebook. Haar twee honden Zenn en Mazzel waren gaan lopen.

De tien jaar oude labrador Zenn is Wielemies trouwste vriend, de 7 maanden jonge Mazzel heeft ze nog maar net. “Zenn wijkt nooit van haar zijde”, vertelt mama Odette Pauwels in Het Belang van Limburg. “De honden lopen ook al eens buiten, maar maandagochtend bleken ze plots verdwenen.”

“De honden maken echt deel uit van de familie”, vertelt Odette. “Ze zijn niet alleen van levensbelang voor Marieke, voor mij zijn het net mijn kleinkinderen. Marieke was er zo van aangedaan dat we haar medicatie hebben moeten geven. Zo kon ze toch wat slapen.”

KOFFERBAK
De hond van Claire Bolle uit Stevoort (Hasselt), een vrijwilligster van ‘Lost Dogzz’, vond uiteindelijk Marieke haar assistentiehonden terug. Binnen liet Claire haar speurhond ruiken aan een speeltje van Zenn. “In de buurt van de garage begon Rakka opeens luid te blaffen. Opeens zag ik twee oogjes blinken in Mariekes auto. Eén hond gevonden, dus. En de andere, die lag parmantig languit in de kofferbak”, zegt Claire.

Marieke was dolgelukkig dat haar honden weer terecht waren. “Wat er gebeurd moet zijn? De honden moeten op eigen houtje in de openstaande laadruimte van de auto gesprongen zijn. Ik had er niets van gemerkt en deed nietsvermoedend met de afstandsbediening de laadruimte dicht. Daar zaten ze. Vast voor enkele uren, maar kerngezond”, besluit Marieke.