Slachtoffers van Dutroux zijn het kotsbeu en gaan over tot de actie: “Hij is ons aan het pesten"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Bruno Dayez, de advocaat van Marc Dutroux, geeft niet op. Hij wil zijn cliënt laten onderzoeken of hij nog een gevaar betekent voor de maatschappij. Als dat niet zo is, lijkt de kans weer wat groter te worden dat Dutroux effectief zal vrijkomen.

De hele heisa die Dutroux en zijn advocaat veroorzaken zijn niet in het minst zeer pijnlijk voor de ouders van de slachtoffers. Jean Lambrecks, vader van Eefje, is het intussen allemaal kotbeu.

Lambrecks beschouwd de vraag om Dutroux te laten onderzoeken als een publiciteitsstunt. Hij spreekt van pestgedrag en vraagt zich af waarom de verdediging in de zaak-Dutroux via de pers moet gebeuren. Lambrecks overweegt overigens om een klacht in te dienen tegen de advocaat van Dutroux. Dat staat te lezen bij Het Laatste Nieuws.

Mogelijk is hij niet alleen want ook Gino Russo, de vader van Mélissa, zal volgens Het Belang van Limburg bij de stafhouder een klacht indienen.

Paul Marchal, de vader van An, allicht niet. Hij wil niet meer ingaan op de daden van de advocaat. “Het wordt tijd dat dit circus stopt”, klonk het eerder al. “Wij doen hier niet meer aan mee.”