Grote paniek uitgebroken op Brusselse school: Jongeman met ‘Casa de Papel’-masker op en neppistool in de hand, bedreigt de leerlingen

door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Maandag is er paniek uitgebroken op een school in het centrum van Brussel. Een gemaskerde man met een neppistool viel er de school binnen.

De feiten hadden maandag om 13 uur plaats in het Atheneum Léon Lepage in de Rijkeklarenstraat, meldt La Dernière Heure en het nieuws wordt bevestigd door Brussels schepen voor Openbaar Onderwijs Faouzia Hariche (PS). Toen de lessen na de middagpauze hervat werden, drong iemand de school binnen.

Volgens een getuige gaat het om een jongen van 15 jaar. Hij droeg een masker dat sterk leek op de maskers uit de veelbekeken tv-serie ‘La Casa de Papel’, die ook op Netflix te zien is. Verschillende bronnen melden ook dat hij een nepwapen bij zich had.

Hij dwong een aantal leerlingen om hun schoolspullen af te geven. Daarna verdween hij weer. De jongen is nog steeds spoorloos. Het atheneum gaat nu onderzoeken hoe ze de school beter kunnen beveiligen. De politie is intussen ook een onderzoek gestart.