Vreselijke taferelen in het Vlaams-Brabantse Vollezele: “Mijn zoon is aan het stikken en de ambulance komt maar niet”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: YouTube
Sabrina Van Den Bempt (44) was zaterdag met haar zoon Lennert (17) op een feestje. Maar op dat feestje liep het mis voor de tiener.

Lennert verslikte zich in een stukje vlees. “Hij kwam plots naar me toe en maakte duidelijk dat hij aan het stikken was”, vertelt Sabrina in Het Laatste Nieuws over de vreselijke ervaring. “Ik heb dan in paniek de ambulance gebeld, maar die wilde maar niet komen. Intussen was mijn zoon wel aan het stikken.”

Nadat één van de aanwezigen een heimlichgreep had toegepast kon Lennert opnieuw ademenen, maar spreken lukte nog niet. Sabrina besloot om niet meer te wachten op de ambulance en reed zelf met haar zoon naar de spoed in Geeraardsbergen.

MAAR 4 KILOMETER
De ziekenwagen moest uit Tollembeek komen en dat is maar 4 kilometer verderop. Toch kwam die pas 33 minuten later ter plaatse. Blijkbaar gebeurde er een menselijke fout in de centrale. Daardoor duurde het 14 minuten vooraleer de ambulance verwittigd werd.

“Ik was toen zo kwaad”, gaat Sabrina verder. “Op de spoed stelde men vast dat mijn zoon gewond was geraakt aan de luchtpijp. Maar gelukkig heeft hij er verder niets aan overgehouden”, vertelt ze. “Dit had veel slechter kunnen aflopen.”