Paardenbeul gaat gruwelijk te werk in Gingelom: “Aan de draad, in de weide, tot in drinkbakken toe. Overal hing er bloed”

bron: Het Laatste Nieuws/Het Belang van Limburg
door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay
In het Limburgse Gingelom heeft een paardenbeul toegeslagen. Dat gebeurde in de nacht van maandag op dinsdag.

De paardenbeul ging gruwelijk te werk. Hij sneed de slagader van de merrie over, die amper een jaar oud was. Een landbouwer trof het dode dier aan in de weide en verwittigde de eigenaar.

"MEER BLOED DAN WATER"
“Overal hing er bloed. Aan de draad, in de weide, tot in de drinkbakken toe. Daar zat zelfs meer bloed dan water in. Het is eigenlijk nog een geluk dat de dader de halsslagader overgesneden heeft. Daardoor heeft het dier niet heel lang moeten afzien en is het doodgebloed”, citeert Het Laatste Nieuws de eigenaar in Het Belang van Limburg.

"IK KAN NOG EEN DING DOEN"
Mogelijk is de paardenbeul gestopt met een auto. Daardoor trok hij de aandacht van de paarden en heeft nadien hun vertrouwen gewonnen. “Uit onderzoek is gebleken dat de merrie zichzelf niet verwond kan hebben. Zowel het labo als de veearts hebben daarvan nergens sporen gevonden”, gaat de eigenaar verder. “Dit is door iemand aangebracht. Het enige wat ik nu kan doen, is mijn andere paarden van de weide weghalen. Dat zal dan ook gebeuren.” 

ONDERZOEK
Het parket heeft een onderzoek geopend. Het is al langer geweten dat er een paardenbeul in de regio actief is. Hij teistert al negen jaar lang de provincie Limburg. De feiten zijn erg gruwelijk: van verkrachtingen in Sint-Truiden tot het afsnijden van ogen en oren in Molenstede. Tot op heden kon de politie de dader of daders niet vatten.

Sinds dit jaar zijn de straffen strenger geworden. Dierenbeulen die herhaaldelijk toeslaan, riskeren een gevangenisstraf van achttien maanden.

Tags gingelom